Jump to content


Photo

Square flower petal...


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 Jugador

Jugador

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 posts
  • LocationDallas, TX

Posted 23 January 2022 - 05:46 AM

  I hate to waste a nice free tree just because i have my head up my butt...anyone know how to fix this square flower petal problem?  

 

 

 


IY8xpkB.jpg


Alienware M18XR2...(laptop) (Windows 7 pro)

I7- 3740QM 2.70ghz

GeForce GTX 680M

16 gigs ram

Colonial CC average fps>50 (All sliders maxed to the right) (Dynamic Sky On)

 


#2 jt83

jt83

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 987 posts

Posted 23 January 2022 - 06:29 AM

Is it a Speedtree?  It looks like it's been made in the Modeler but hasn't been saved out with all assets.  That's my guess anyway.



#3 Jugador

Jugador

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 posts
  • LocationDallas, TX

Posted 23 January 2022 - 07:21 AM

 Hey Jt, what's up bud...No, it's an Xfrog tree. Here's a link to it. If you click on the 6th picture you can see the splines around the petal, so I think the problem is on my end. I tried the "fadeout", "transparent" etc options, but it didn't help. I think it has something to do with "culling". 

 

 https://www.cgtrader...f5-b9b81c64074c


Alienware M18XR2...(laptop) (Windows 7 pro)

I7- 3740QM 2.70ghz

GeForce GTX 680M

16 gigs ram

Colonial CC average fps>50 (All sliders maxed to the right) (Dynamic Sky On)

 


#4 jt83

jt83

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 987 posts

Posted 24 January 2022 - 06:37 AM

That was the advantage of Speedtree, not much could go wrong.  You could PM shimonko or DP, not many others check in any more.



#5 Jugador

Jugador

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 posts
  • LocationDallas, TX

Posted 24 January 2022 - 12:51 PM

 I got a reply from Xfrog...he suggested turning on "Transparency". I had already tried that. I sent him a couple of screenies of what I'm looking at with my drop down choices. Maybe he'll see something. I let you know if we get it working.


Alienware M18XR2...(laptop) (Windows 7 pro)

I7- 3740QM 2.70ghz

GeForce GTX 680M

16 gigs ram

Colonial CC average fps>50 (All sliders maxed to the right) (Dynamic Sky On)

 


#6 BSilvernail

BSilvernail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 posts
  • LocationMelbourne, Florida

Posted 24 January 2022 - 07:25 PM

What file format are they using for the pedal image?



#7 Jugador

Jugador

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 posts
  • LocationDallas, TX

Posted 25 January 2022 - 03:42 AM

What file format are they using for the pedal image?

 Hi BSilvernail, the tree is FBX. Here's the response I received from Xfrog..."What format are you using with Unity? Basically, you want to turn on transparency for the leaves and petals. All our geometry is flat or simple, and we use scans of the real flower petals and leaves with transparency map/clip map/alpha map-whatever Unity calls it"   


Alienware M18XR2...(laptop) (Windows 7 pro)

I7- 3740QM 2.70ghz

GeForce GTX 680M

16 gigs ram

Colonial CC average fps>50 (All sliders maxed to the right) (Dynamic Sky On)

 


#8 jt83

jt83

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 987 posts

Posted 25 January 2022 - 06:13 AM

http://www.perfectpa...11852-2d-grass/

 

Maybe relevant?


  • Jugador likes this

#9 Jugador

Jugador

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 posts
  • LocationDallas, TX

Posted 25 January 2022 - 07:26 AM

 Well, if I get into the mood to look into it one day, looks like some sort of shader issue. It looks like to make it work I'll have to go into PS. (which I don't have) Something else to put on my to-do list...lol

 This video seems relevant.

 


Alienware M18XR2...(laptop) (Windows 7 pro)

I7- 3740QM 2.70ghz

GeForce GTX 680M

16 gigs ram

Colonial CC average fps>50 (All sliders maxed to the right) (Dynamic Sky On)

 


#10 Mulligan

Mulligan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 768 posts
  • LocationVirtual Private Network

Posted 25 January 2022 - 09:54 PM

I used to make Q3 maps, there were occasions where items appeared like that in the editor but rendered ok in-game. That pic is from the editor, how does it look in-game?



#11 Jugador

Jugador

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 posts
  • LocationDallas, TX

Posted 26 January 2022 - 12:29 AM

I used to make Q3 maps, there were occasions where items appeared like that in the editor but rendered ok in-game. That pic is from the editor, how does it look in-game?

 Hey Mulligan...thanks for the input. I tried it with "standard" and "transparent" but a no-go. But, every time I build the course I'll try a different setting. Who knows, maybe I'll find the magic combo!  :D  


Alienware M18XR2...(laptop) (Windows 7 pro)

I7- 3740QM 2.70ghz

GeForce GTX 680M

16 gigs ram

Colonial CC average fps>50 (All sliders maxed to the right) (Dynamic Sky On)

 


#12 KenR

KenR

    Advanced Member

  • Validating
  • PipPipPip
  • 388 posts

Posted 26 January 2022 - 08:16 PM

Btw Jugador, thanks for the newest course with animations, sky box and I think you included a pano in there as well. These courses breathe new life into PG and extend it's life for a while, and the courses look great.
  • Jugador likes this
Ken

#13 Jugador

Jugador

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 posts
  • LocationDallas, TX

Posted 27 January 2022 - 02:02 AM

Btw Jugador, thanks for the newest course with animations, sky box and I think you included a pano in there as well. These courses breathe new life into PG and extend it's life for a while, and the courses look great.

 Thank you, sir...I have fun doing them.  :D  


  • fungolfer likes this

Alienware M18XR2...(laptop) (Windows 7 pro)

I7- 3740QM 2.70ghz

GeForce GTX 680M

16 gigs ram

Colonial CC average fps>50 (All sliders maxed to the right) (Dynamic Sky On)

 


#14 Stingreye

Stingreye

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 341 posts
  • LocationSouthern California

Posted 29 January 2022 - 04:23 AM

 Hey Mulligan...thanks for the input. I tried it with "standard" and "transparent" but a no-go. But, every time I build the course I'll try a different setting. Who knows, maybe I'll find the magic combo!  :D  

Did you try modifying the alpha cutoff to .50



#15 Stingreye

Stingreye

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 341 posts
  • LocationSouthern California

Posted 29 January 2022 - 04:25 AM

Did you try modifying the alpha cutoff to .50

meaning the shader value for alpha cutoff.  Look at the leaves on a speed tree it has an alpha cutoff variable on the shader, it likely needs to slide until it looks how you want.



#16 Jugador

Jugador

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 posts
  • LocationDallas, TX

Posted 29 January 2022 - 07:28 AM

 Hey Stingreye...thanks for the input. I'm pretty sure I've tried what your talking about. Here's a couple of screenies showing how it works fine with a flower I have, but not with the tree petals. 

 

 

 

 

 

 

aejLExX.jpg

obRzF4G.jpg


Alienware M18XR2...(laptop) (Windows 7 pro)

I7- 3740QM 2.70ghz

GeForce GTX 680M

16 gigs ram

Colonial CC average fps>50 (All sliders maxed to the right) (Dynamic Sky On)

 


#17 Jugador

Jugador

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 posts
  • LocationDallas, TX

Posted 29 January 2022 - 07:33 AM

3rd image wouldn't stick with last post...

 

EDsM9E6.jpg


Alienware M18XR2...(laptop) (Windows 7 pro)

I7- 3740QM 2.70ghz

GeForce GTX 680M

16 gigs ram

Colonial CC average fps>50 (All sliders maxed to the right) (Dynamic Sky On)

 


#18 Stingreye

Stingreye

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 341 posts
  • LocationSouthern California

Posted 29 January 2022 - 07:39 AM

3rd image wouldn't stick with last post...

 

 

Ok you did everything I would, the last couple things to check.

Go to the inspector on the texture.

Check to see what it says for:

Alpha Source

Alpha is transparency

and I think the sRGB box 

Compare those to the one that works.



#19 Jugador

Jugador

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 posts
  • LocationDallas, TX

Posted 01 June 2022 - 10:12 PM

 Okay, I think I made a little headway with this issue... :D

  Here's a few screenies showing what I did and a link to the Utube tutorial I found. (good ole Utube folks!)

 one.jpg

 two.jpg 

 three.jpg

 four.jpg

 The "magic cut" function with Photopea is pretty neat.  https://www.photopea.com/

 


  • SReesor likes this

Alienware M18XR2...(laptop) (Windows 7 pro)

I7- 3740QM 2.70ghz

GeForce GTX 680M

16 gigs ram

Colonial CC average fps>50 (All sliders maxed to the right) (Dynamic Sky On)

 


#20 Jugador

Jugador

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 posts
  • LocationDallas, TX

Posted 04 June 2022 - 03:57 PM

 Hey guys...I was having a little more difficulty with certain textures. Here's an idea that worked pretty good.

  


 

 


UyEeuv5.jpg

 


 

YTShTNJ.jpg

61xULTk.jpgdsUUOjS.jpg

zeV6IvJ.jpg


  • SReesor likes this

Alienware M18XR2...(laptop) (Windows 7 pro)

I7- 3740QM 2.70ghz

GeForce GTX 680M

16 gigs ram

Colonial CC average fps>50 (All sliders maxed to the right) (Dynamic Sky On)

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users